Lifestyle coaching:
Natuurlijk gezond
en gelukkig

Redskaber til naturlig behandling og sæbefremstilling

NL NOTITIE ♦ Nu ook de Nederlandse taal, klik op de duitse vlaggen

Flora June .dk
Essentiel Oils

Modern essentials TOOLS and teaching classes with natural solutions to your health challenges

Happy Living

Basilikum eller Sweet Basil er en flerårig plante, som oprindeligt blev fundet i varme klimaer.

Den var hjemmehørende i Asien, men er nu også almindelig i europa og andre områder

I Asien har den været brugt i tusinder af år til medicinske formål. Basil blev kendt i Indien som Tulsi og er en almindelig del af deres urtemedicin. Der er en række forskellige sorter, men den eneste de har tilfælles er at planten er 2½ meter høj med ovale behårede blade og lyserøde blomster. dõTERRA´s Basil kommer fra familien Lamiacea (Labiatae). Olien laves af bladet fra planten. Den er damp destilleret og dyrkes i USA.

BASIL

Typisk anvendelse:

 Basil fremkalder en bred vifte af biologiske og fysiologiske reaktioner

 Basilikum (Basil) kan genoprette nerverne og berolige det centrale nervesystem

 Basil er god til brug i forbindelse med luftvejsproblemer og astma.

 Når den anvendes udvortes bliver den omtalt som

en kølende urt og bruges til bla. gigtsmerter, migræne, ørepine, indsækt bid,  irriterende hudsygdomme og kan nemt anvendes på ømme muskler og led. 

Basilikum olie kan anvendes udvortes, internt og  i en diffusser i rummet.

Ocimum basilicum

Ved graviditet anbefales det IKKE at bruge denne olie.

 

BASILIKUM

 

Wellness anvendelser

Kvalme & Stress 
Forkølelse og influenza 
Desinficer i huset

 

Natural Wellness by AromaShaman Flora June anbefaler disse anvendelser af doTERRA Basil olie:

•   arthritis smerter

 •   Beroliger nervesystemet - hjælper, når der er overskydende kortisol

 •   Sænker Kolesterol - hjælper med at få slukket Lipitor eller andre kolesterol medicin. Virker på celleniveau for at stoppe oxidation af kolesterol.

 •   forbedrer blodcirkulationen

 •   Diabetes

 •   ørepine - sat på vat om bag øret

 •   mavekramper - Påføres mave

 •   Mavesår - tage  internt  i en kapsel

 •   Gigt

 •   Hovedpine - Påføres  i bunden af kraniet

 •   Menstruationskramper

 •   Muskelkramper

 •   Muskelspændinger

Forholdsregler: Søg professionel rådgivning, før brug, hvis det er gravide eller ammende mødre,   Kan,for nogen, være irriterende på huden. Brug event. en hudtest ELLER fortynd med FCO /en bære olie

Egenskaber

Antibiotika 
Antidepressiv 
Anti-inflammatoriske 
Antiseptisk 
Dekongestant 
Desinfektionsmiddel 
Slimløsende

 

Gir' sundheds mæssige fordele ved

Bronkitis 

Forkølelse og influenza 
Depression 
Ærepine
Migræne 
Insektbid 
Stress

 

 

 

Lidt historik om olien;

•Gigtsmerter

•Ved for højt kortisol

•Beroliger nervesystemet

•Krampestillende

•Styrker kredsløbet

•Beroligende og krampestillende for fordøjelsen

•Afhjælper astma og åndedrætsproblemer

•Smertestillende

•Brugt sammen med Black Pepper har de en fordøjelsesfremmende og rensende effekt, der aflaster leveren ved dårlig leverfunktion

•Brugt sammen med Peppermint, afhjælper de mælkesyre i musklerne efter sport. Da de stimulerer blodtilstrømningen, er de nyttige ved dybe muskelskader.

Basilikum er udvundet af bladene. Olien har en afspændende og krampestillende effekt fysisk som psykisk. Den er meget anvendt ved ømme muskler og ved gigtsmerter. Den styrker endvidere kredsløbet. Den har en beroligende effekt på nervesystemet og anvendes ved stress og depression, hvor der er en oplevelse af modløshed og hvor der er behov for støtte og styrke. Den har en beroligende effekt på fordøjelsen ved oppustedhed, kvalme og forstoppelse. Den anvendes endvidere på luftvejene ved astma, bronkitis og åndedræts besvær i det hele taget. Den anvendes bredt som smertestillende middel, det kan være for hovedpine, eller småskrammer og sår.

Almindelige anvendelser: Autisme, bistik, bronkitits, bursitis, kronisk træthed, krampe, ørepine, fedtet hår, migræne, muskelspasmer, muskelsvind, slangebid, edderkoppebid, svimmelhed, sår.

Kemi af Basil Oil - Hovedkemisk komponent: Linalool

En af Basil oliens mest fremtrædende kemiske komponenter er linalool. Linalool er en naturlig kemikalie, der findes i en række planter og blomster. Højt linaloolindhold i både planter og blomster har den unikke evne til at hjælpe med at slappe af sind og krop, især når den er koncentreret til en æterisk olie. Den linalool, der findes i basilikumplanten og Basil æterisk olie er kendt for sin evne til at reducere følelser af spænding og sorg ved indtagelse. Fordi linalool understøtter hjernekemibalancen i hjernens receptorer, reduceres de triste følelser. Det høje linaloolindhold i basilikumplanter og basilikumolie giver en fantastisk naturlig løsning til balancering af humør og reducering af triste humør.

Lidt historik; Basilikum er en hellig plante i den indiske kultur, og blev brugt når man aflagde ed foran dommeren i retten. Det græske ord for kongelig er basilikos, og man mener at basilikum indgik i en olie til salvelse af kongerne. I følge legenden voksede basilikum omkring graven ved Jesu genopstandelse, og græsk-ortodokse kirker bruger den stadig i vievandet.

Værdsat for dens beroligende og styrkende egenskaber. Basilikum bliver normalt brugt til at berolige ømme muskler og led, for at lette vejrtrækningen og til huden, da den har en kølende effekt.

Olien har også vist sig effektiv i forbindelse med autisme, bronkitis, ørepine, kramper/spasmer, insektbid og sår.

Ligeledes har Basilikum vist at kunne afhjælpe bumser og uren hud, idet olien har en bakteriehæmmende effekt. Nogle mener desuden at olien giver huden en sundere udstråling og endda kan bruges til at give håret mere glans.

Basilikum og sort peber sammen skulle være fordøjelsesfremmende og have en rensende effekt der aflaster leveren ved dårlig leverfunktion.

Basilikum og pebermynte sammen, skulle afhjælpe mælkesyre i musklerne efter sport, da disse olier sammen stimulerer blodtilstrømningen – og være nyttige ved dybe muskelskader, da der bringes ny energi til trætte overanstrengte muskler.

Basilikum kan sænke kroppens urinsyre niveau, og er derfor god ved leddegigt og podagra.

Basilikum kan imitere det naturlige østrogen og er derfor en stor hjælp ved regulering af menstruation.

Der findes tilstrækkelig videnskabelig dokumentation til at kunne konstatere, at Basilikum olien har følgende egenskaber:

  • Antiseptisk
  • Svampedræbende

Olien påvirker hjertekar systemet og muskler og knogler.

Bruges olien aromatisk hjælper olien dig med at opretholde et åbent sind og øger dine tankers klarhed, lindre mental træthed, klarer hovedet og forbedrer din koncentrationsevne.

Olien er generelt styrkende, men hvis man overdriver brugen af den, kan den virke modsat. Kan irritere huden, så vær forsigtig – og fortynd med kokosolien, eller anden god olie.

Basilikum kan anvendes i madlavningen. Er i sær god i pastaretter og salatdressinger – men også super at bruge i marinader.

Ved graviditet anbefales det IKKE at bruge denne olie.

Kan bruges: Ved påsmøring direkte på huden. Aromatisk – ved indånding, helst via en diffuser, men har du ikke sådan en, så snus gerne fra flasken nogle gange om dagen, når du synes du har behov.

AromaShaman 🌸 ©All Right Reserved 🌸 Flora June Skørringevej 5, 4850 Stubbekøbing & Marielyst Strandvej 44, 4873 Væggerløse 🌸Tlf.:(+45) 71 74 76 05 🌸 CVR: 26 76 13 01
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk