Lifestyle coaching:
Natuurlijk gezond
en gelukkig

Redskaber til naturlig behandling og sæbefremstilling

NL NOTITIE ♦ Nu ook de Nederlandse taal, klik op de duitse vlaggen

Flora June .dk
Essentiel Oils

Modern essentials TOOLS and teaching classes with natural solutions to your health challenges

Happy Living

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL (FAQ)
Vi gør vores bedste forsøg på at besvare dine spørgsmål. Her er flere almindelige spørgsmål, som vi har modtaget fra besøgende på vores websted:

1. Indeholder al sæbe lud?

Ingen! En vellavet, superfedtet sæbe indeholder ikke lud (natriumhydroxid).

Denne "gamle kone-fortælling" begyndte, fordi natriumhydroxidet, alkali, anvendes til fremstilling af sæbe. Det er afgørende at bruge en fast alkali som reagens gennem forsæbning - den kemiske reaktion, som omdanner olier og fedtstoffer til sæbe og glycerin. Efter forsæbningen er færdig, står du dog tilbage med glycerin, sæbe og en lille smule hudelskende superfedt.


2. Hvad er forsæbning?

Udtrykket forsæbning er titlen på den kemiske reaktion, der finder sted, når et animalsk fedtstof eller vegetabilsk olie blandes med en stærk alkali (lud). Disse produkter af denne reaktion er kun to: glycerin og sæbe. Vand er også til stede, selvom det ikke indgår i den kemiske reaktion. Vandet er kun et medium for alkaliet, som ellers er et pulver.

Titlen forsæbning betyder faktisk "sæbefremstilling." Oprindelsesordet, "Sapo", er latin for sæbe. Det italienske navn for sæbe er Sapone. Sæbeproduktion har sine rødder i det tidlige Babylon i nærheden af 2500 – 2800 f.Kr.

De olier, der bruges i moderne håndlavet sæbe, er nøje udvalgt af sæbeproducenten for den karakter, de bibringer den endelige sæbe. Kokosolie laver boblende skum, producerer meget glycerin og er ekstremt stabil. Olivenolie indeholder essentielle antioxidanter, og dens sæbe giver et mere cremet skum. Afsmeltet oksefedt, eller talg, danner en hvid, statelig bar, der er stærk og producerer rigeligt skum. Der kan bruges flere olier, hver af dem af en bestemt årsag. Din sæbeproducent vil med glæde informere dig om, hvilke olier der bruges til at fremstille hendes sæbe.

Den alkali, der anvendes i moderne sæbe, er enten kaliumhydroxid, der bruges til at skabe flydende vaskemiddel eller blød sæbe på grund af dens højere opløselighed, eller natriumhydroxid, som påføres for at skabe stangsæbe. Den generelle betegnelse for alkali blev simpelthen "lud", som mærkeligt nok ikke er en forkortelse for alkali, men stammer fra det angelsaksiske sprog.

Sæbe produceret i gårde og hytter i gammel amerikansk tid begyndte at kaldes "ludsæbe." Det udtryk er ikke nedsættende og kritisk og indikerer en hård sæbe, der kan skade din hud.

Den gamle sæbe fik et dårligt navn, da den havde en overdreven mængde nedsættende og betegnede en hård sæbe af kaustisk. Måle- og vejeteknikker var primitive, og forståelsen af sæbekemi var ikke-eksisterende eller elementær.

Faktum er, at moderne håndlavet sæbe uundgåeligt lavet for at finde sæbe, har ingen lud i produktet. Det er blevet reageret på at danne glycerin og sæbe.

En mærkelig kendsgerning om sæbe er, at almindelig sæbe, der findes i supermarkedet, fremstillet på masseproducerede fabrikker, indeholder et lille antal alkali indeni. Det har fået alt dets naturligt forekommende glycerin udvundet, så det kunne markedsføres som et separat produkt.

Hvorfor? Større overskud. En vigtig skelnen mellem vores ægte håndlavede sæbe såvel som kommerciel sæbe er glycerinen, der er tilbage i ægte håndlavet sæbe, og dermed bevarer den sin fugtgivende egenskab.

3. Vil håndlavet sæbe være skånsom mod min hud?

Ja! Grunden til, at Ægte Handlavet Sæbe /Handmade Soap er blød mod huden, skyldes glycerinen. Glycerin er et simpelt biprodukt af sæbefremstillingsproceduren.

5. Sådan vælger du en rigtig håndlavet Sæbe & Shampoo bar  

Køb Flora June´s produkter smiley

I de seneste år har der været en virtuel lavine af såkaldt "håndlavet sæbe" på markedet. Desværre er en række af tilbuddene ikke ægte håndlavet sæbe fra bunden. Ofte er disse barer kun "Melt & Pour" foundations, som blev smeltet ned, farvet, duftet og/eller dekoreret.

Disse sæber er gennemsigtige, men de kan være uigennemsigtige for at forvirre sagen yderligere. For at gøre tingene kritiske bliver forbrugeren ofte vildledt af reklamehype, fra sælgeren eller af tekst på et websted, om at disse barer er milde mod huden, fordi de "ikke indeholder lud", eller basen er blevet skabt ved at "koge grøntsager" eller nogle af bestanddelene i basen kommer fra "rene bjergbær" og mange flere. Disse udsagn er misinformation.

Efter vores mening er den mest alvorlige misinformation, at "min sæbe indeholder ingen lud"-erklæringen, hvilket udleder, at anden sæbe indeholder lud. Den simple kendsgerning er, at INGEN superfedt håndlavet sæbe indeholder lud.

Natriumhydroxid eller Lud er 'at fører til forsæbning - den kemiske proces, der omdanner olier og fedtstoffer til glycerin og sæbe - selvom natriumhydroxidet ikke forbliver i baren, da det har reageret med fedtstofferne og olierne, der skal omdannes kemisk. til sæbe og glycerin.

En anden vigtig ting, man skal være opmærksom på, er, at - hvis et produkt er en sæbeblok, eller hvis det indeholder glycerin, så er det på grund af sæbens og glycerins kemiske natur fremstillet ved at bruge natriumhydroxid eller en anden stærk alkali.

Hvis sælgeren eller markedsføringsmaterialet på et websted udleder, at der ikke er blevet brugt lud i produktionen af produktet, kan du være sikker på, at det, du i øjeblikket køber, er en vaskemiddelbar - som for mange mennesker er ekstremt udtørrende.

Hvis sælgeren erklærer, at de sælger sæbe, men de ikke brugte lud, betyder det, at de sælger dig et produkt, som de har produceret ved at nedsmelte en forudfremstillet kommerciel base. De lavede bestemt ikke baren fra bunden.

Med så meget misinformation på markedet, hvordan kan der være forbrugertillid til, at de rent faktisk køber hudelskende håndlavet sæbe? Den bedste metode er at spørge din leverandør.

Jeg kan garantere, at en sæbemager gerne vil forklare deres fremgangsmåde til hvordan deres håndlavet sæber laves helt fra bunden . Her er et par mulige spørgsmål man kunne stille:

Har du lavet denne sæbe fra bunden?
Har du lavet denne sæbe fra bunden, eller brugte du en Melt & Pour base til at lave dit produkt?
Kan du forklare mig forsæbningsprocessen?
Hvis din sælger begynder at sige, at de "ikke brugte lud", så gå på den anden vej. Du får da ikke en rigtig håndlavet sæbe.

Selvom den sæbe, de sælger, kan være smuk eller dufter dejligt, vil du højst sandsynligt hurtigt opdage, at du til hudpleje vil foretrækker en rigtig "håndlavet fra bunden" håndlavet sæbestykke med 100% rene naturlige kvatitets olier mm. 

~~ June Hørslev Dijkhuizen, 

CEO Flora June´s Natural Handcrafted Soaps ~ 

Kommercielle producenter til at fjerne det, da det "gummi" op i fræsemaskinerne, og da det er et vigtigt produkt, som kan forhandles til skønheds- og andre industrier. Ægte håndlavede sæbeproducenter fjerner ikke glycerinen. Da glycerin er et "fugtighedsbevarende middel", er det en kategori af stoffer, der tilfører fugt.

Hvad dette betyder for dig er, at sæbe indeholdende glycerin fugter din hud. Hvorimod sæbe uden glycerin tørrer din hud. Glycerin er det, der skaber den smukke følelse, som folk generelt korrelerer med ægte håndlavet sæbe.

4. Men jeg har brug for glycerin i min sæbe...

Kommercielle sæbeproducenter fjerner glycerinen, da den "gummi" op i fræsemaskinerne, og da det er en værdifuld vare, som kan handles til skønheds- og andre industrier.

En rigtig håndlavet sæbe fjerner ikke glycerinet, da glycerin er et "fugtighedsbevarende middel", der er en kategori af stoffer, der tilfører fugt. Hvis det er ægte håndlavet sæbe, indeholder det glycerin, da glycerin er et rent biprodukt af forsæbningen.

Igen, hvad dette betyder for dig er, at en sæbe med glycerin nærer din hud. Sæbe, der ikke indeholder glycerin, udtørrer din hud. Glycerin er det, der skaber den smukke følelse, som folk forbinder med ægte håndlavet sæbe.

AromaShaman 🌸 ©All Right Reserved 🌸 Flora June Skørringevej 5, 4850 Stubbekøbing & Marielyst Strandvej 44, 4873 Væggerløse 🌸Tlf.:(+45) 71 74 76 05 🌸 CVR: 26 76 13 01
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk