Lifestyle coaching:
Natuurlijk gezond
en gelukkig

Redskaber til naturlig behandling og sæbefremstilling

NL NOTITIE ♦ Nu ook de Nederlandse taal, klik op de duitse vlaggen

Flora June .dk
Essentiel Oils

Modern essentials TOOLS and teaching classes with natural solutions to your health challenges

Happy Living

Mænds hudpleje er meget vigtig for at give mange hudrelaterede problemer såsom acne, hudorme og indgroet hår. Mænd tænker normalt ikke på andre hudpleje end barbering. Huden er vores største organ, og den hjælper os også på mange måder, såsom beskyttelse mod flere sygdomme. Derfor er det vigtigt at give den større pleje. Så lav en perfekt grundlæggende hudplejekur, der kun tager minutter om dagen, men som kan give fordele i hele livet.

Her er nogle tips til mænds hudpleje:  

Rensende hudpleje til mænd:
Hudrensning er en af de vigtigste ting, en mand kan gøre. For at gøre din hud sund glødende, prøv at rense din hud med en naturlig håndlavede sæber. Udrensning hjælper med at fjerne urenheder i huden og øger blodcirkulationen, hvilket giver en sund glød. Påfør naturlig håndlavet sæbe, skab skum med koldt vand og massér blidt ind i ansigtet. Skyl med koldt vand.

Prøv fx

Naturligsæbe.dk hvis du have en sæbe, der er fri for parabener, phthalater eller syntetiske dufte.

Flora June´s terapuetiske Honningsæbe, Lavendelsæbe, Morgenfruesæbe, Kamillesæbe, Hybenrosesæbe og/eller Spirulinasæbe

Vi anbefaler også vores gode barbersæbebar, fx vulkansk askesæbe, til barbering.
Naturlige håndlavede sæber er den ultimative gentlemansgave. Den bedste sæbebar til mænd er mere naturligt at bruge i dag, hvor man giver afkald på skrappe kemikalier til fordel for plantebaserede ingredienser, fremstillet med kold proces-metode, håndlavet fra en lille batch.
Det er også vigtigt at overveje din hudtype. Hvis du har tør eller følsom hud.


Nældefeber
08.09.2020

Nældefeber også kendt som urticaria, påvirker ca. 20 procent af befolkningen på et eller andet tidspunkt.

Det kan være forårsaget af stress, som menes at svække immunforsvaret og gøre kroppen mindre modstandsdygtig over for nældefeber. Det kan dog også være forårsaget af en række andre problemer:

Fødevareallergi

Lægemiddelinteraktioner

Ekstrem varme

Overdreven kulde

Hudfølsomhed

Fordøjelsesproblemer

Sundhedsproblemer

Nældefeber kan vises hurtigt og forsvinde lige så hurtigt, eller det kan vare ved i flere dage og forårsage ekstrem kløe og smerte.

Det kan også variere i størrelse, og nogle gange ser de ud som små, kløende små bump eller nogle gange grupperer de sammen for at skabe et stort område med nældefeber.

Ifølge WebMD.com dannes nældefeber som et svar på histamin, et kemikalie frigivet af kroppens mastceller som en måde at få fjernet det allergen, der udløser det. Nældefeber kan være et naturligt, ubehageligt resultat.

Æteriske olier til adressering af nældefeber:

Der er mange grunde til at ty til æteriske olier for at afhjælpe nældefeber. Æteriske olier kan lindre smerte og kløe og kan regere på histaminaktivitet, så nældefeber forsvinder hurtigt.

Æteriske olier til histaminkontrol:

En af de mest effektive måder at målrette mod nældefeber er at finde de æteriske olier, der styrer histaminfrigivelse og langsom mastcelleaktivitet.

Nogle af disse olier er fremhævet nedenfor:

Pebermynteolie er en naturlig antihistamin, men den indeholder også menthol, som hjælper med at afkøle kløe forbundet med nældefeber. En iransk undersøgelse, der optrådte i et nummer af 2012 af Iranian Journal of Pharmaceutical Research, viste, at pebermynte ikke kun lindrede kløe, men også lindrede varmen forårsaget af betændelse, der ledsager nældefeber.

Lavendelolie blev vist at hæmme mastcelleaktivitet i en undersøgelse fra 1999 fra sydkoreanske forskere, der dukkede op i Journal of Pharmacy and Pharmacology. Lavendel kan også hjælpe med at lette kløen, der kan gøre nældefeber uudholdelig.

Blue Tansy

Også en naturlig antihistamin, Blue Tansy indeholder chamazulen, en forbindelse, der fungerer antiinflammatorisk, fordi det hjælper med at hæmme aktiviteten af ​​leukotriener, der ledsager frigivelsen af ​​histaminer. Blue Tansy kan også hjælpe med at fremskynde helbredelsen af ​​nældefeber på grund af det høje niveau af antioxidanter den indeholder

Ud over pebermynte og lavendel er der flere andre æteriske olier, der kan lette kløen forbundet med nældefeber.

Helichrysum æterisk olie

De antiinflammatoriske forbindelser i helichrysumolie (evighedsblomst) hjælper med at stoppe kløen forbundet med nældefeber. Ifølge en undersøgelse fra 2013, der optrådte i Scientific World Journal, indeholder helichrysum arzanol, en forbindelse, der styrer betændelse, herunder betændelse relateret til histaminresponset. Forbindelsen fungerer også som en kraftig antioxidant, der hjælper med at tilskynde til heling.

Lemongrass æterisk olie

Ifølge en undersøgelse fra Brasilien fra 1991 hjælper myrcen i citrongræs med at fungere som et smertestillende middel og lindre smerter og kløe i nældefeber.

Æterisk olie af Geranium

Ikke kun lindrer geraniumolie kløe forbundet med nældefeber, men det hjælper også med at lette betændelse, ifølge en undersøgelse fra 2012 i Libyan Journal of Medicine.10

Andre æteriske olier, der kan kontrollere nældefeberkløen inkluderer; Lemon citron, Sandalwood sandeltræ, palmarosa, patchouli og Thyme timian.

Alle nævnte påstande er ikke ment til at diagnosticere, behandle eller forbygge nogen sygdomme. Overstående er er holistisk syn på at lindre Husk! Det er altid godt at kontakte egen læge ved sygdom☺Produkterne bruges på eget ansvar. Jeg anbefaler kun doTERRAs rene terapeutiske æteriske olier, som kan købes via; www.florajune.dk - Happy Living Natural Wellness & Holistisk Bodycare v/Aromaterapeut June Hørslev Dijkhuizen


doTERRA Essential Kit (5 ml flasker) eller doTERRA Home Essential Kit (15 ml flasker og inkl. en diffuser) – er det vi kalder ”vores hus-apotek”. Olierne kan også købes enkeltvis. Med disse 10 olier er du dækket godt ind på rigtig mange områder. Herunder kommer jeg med fif til hvordan de kan bruges, og lidt om hvordan de kan mixes. Har du først prøvet olierne, og oplevet deres virkning, så er de ikke til at undvære. Jeg kan i hvert fald ikke undvære dem ☺ Samtidig er du sikret at de er 100 % rene, og helt uden pesticider og andet uønsket kemi, som jo ikke er særlig godt for os. doTERRAs æteriske olier er bæredygtige, og bliver produceret i de lande, hvor planterne vokser naturligt. Renhed og kvalitet bliver testet nøje. Gennem Co-Impact-Sourcing bliver bønderne i hele verden støttet, i sær i u-lande. De får månedlig betaling, så de kan forsørge deres familie og sende deres børn i skole.

https://www.mydoterra.com/florajune/#/

Lavendel – til alt der skal beroliges   Egenskaber:

• Beroligende på alt

• Dæmper hud irritationer

• Kan dæmpe følelser af angst

• Giver en god nats søvn

• Kan bruges i madlavningen som et smagsfuldt tvist i marinader, bagværk og desserter.  

• Sov sødt. Put en dråbe på en klud og læg den i hovedpudebetrækket, eller kom en dråbe direkte på hovedpuden, eller påfør en dråbe under fødderne før sengetid ☺

• Opfrisk din madras - lav en madrasspray med bagepulver og lavendel. Drys på og lad det tørre før du støvsuger grundigt.

• Kom på et myggestik mod kløe.

• Når du har fået for meget sol er Lavendel lindrende. Lav din egen aftersun spray med fraktioneret kokosolie og Lavendel.

• Lindrer på mindre brandsår. Hav den i dit køkken, hvis du indimellem er lige så klodset som mig.

• Brug olien til et nydelsesfyldt bad. Bland Epsom salt og Lavendel olie og kom i dit fodbad eller karbad for en afslappende oplevelse.

• Hudpleje til alle i familien. Brug den som en del af din hudpleje. Lavendel er kendt for sine beroligende og lindrende egenskaber for huden.

• Lav din egen scrub med rørsukker, fraktioneret kokosolie og lavendel.

• Tilføj lavendel til din almindelige håndsæbe eller creme og få en aromaterapeutisk effekt.

• Brug din Lavendel i isterningerne eller lav en skøn sommer lavendel drik. Eller find selv på flere måder at give din mad et lavendel twist.

• Brug den i din diffuser/forstøver for dens aromaterapeutiske virkninger. Lavendel blandes godt med andre olier, prøv fx. at blande den med Frankincense.

• Lav din egen aftershave. Det er lindrende og hjælper mod rødme. Blot lidt fraktioneret kokosolie og 1-2 dråber Lavendel.

• Skærer du tænder, så kom en dråbe på kæben (og evt. i nakken) for at lindre spændinger.

Lemon - naturligt rensende egenskaber 

• Renser luften og overflader

• Naturlig udrensning for kroppen

• Forbedrer humøret

• Antioxidant Anvendelsesmuligheder:

• Put et par dråber på indersiden af toiletrullen for naturlig luftfrisker.

• Put i dit vand for at få gavn af de rensende egenskaber og gør det samtidig sjovere at drikke vand.

• Brug den til at fjerne rester af klistermærker, det kan være på vinduer eller døre eller endda tyggegummi i håret.

• Lav en naturlig luftfrisker til tæpper og måtter med bagepulver og Lemon. Lad det tørre og støvsug op.

• Naturlig opfrisker - brug den når du er træt og uoplagt. Tag en dråbe i hånden og snus.

• Brug den i dit rengørings vand for rensende egenskaber.

• Brug den på dit kontor eller i klasseværelset sammen med Peppermint for at give en følelse af ekstra fokus og energi.

• Pæne sko. Lav din egen læder pleje og neutrale skocreme. Du skal bruge: 1 spsk. fraktioneret kokosolie, 1 spsk. klar eddike og 3-4 dråber Lemon.

• Er dine træmøbler begyndt at se kedelige ud? Få flotte møbler - Lav din egen møbelpolish. Find en glas sprayflaske og bland 2 dl. oliven olie, 2 dl. klar eddike og 10 dråber Lemon. Påfør med en klud, lad sidde lidt og tør efter med en ren klud.

• Brug den som duft i din tørretumbler. Put en dråbe på en fugtig klud og kom i tørren.

• Put en dråbe i din opvaskemaskine for en god duft og dine glas bliver krystalklare.

• Rene grøntsager og frugt. Vask dine grønsager og frugt i vand med Lemon olie. Olien vil sikre at der ikke er urenheder og andet smuds på frugten.

• Snackgrønt med et twist. Opbevar dine æblestykker, gulerodsstykker osv. i vand tilsat Lemon. Holder dem friske og giver en god smag.

• Pynt din kage! Brug Lemon i din frosting eller glasur.

• Et lille pift. Lav dressing og brug olien i madlavning, fx salsa, guacamole osv.

Peppermint - Din pep-olie

• Hold dig vågen. Min favorit på lange køreture. Holder fokus og hjælper til at holde dig vågen. Brug den aromatisk eller kom en dråbe i tindingerne (dog fortyndet med fraktioneret kokosolie). Put nogle dråber på et stykke vat og sæt den i klemme i din luftventilation. Eller tag en træ-klemme, sæt fast og påfør et par dråber.

• For varmt? Brug den når du har det varmt, fx en varm sommerdag. En skøn kølende spray gør underværker. Husk at lukke øjnene når du sprayer ☺

• Når du næste gang skal lave Brownies, så prøv at tilsætte et par dråber Peppermint for et lækkert twist. Al chokolade kage vil elske nogle dråber Peppermint. Det kommer til at smage som After Eight.

• Frisk ånde. Brug den som naturlig opfrisker til din ånde.

• Luft i maven. Beroliger maven og luft i maven, smør den direkte på maven (fortyndet) eller brug den indvortes – kom 1 dråbe i et glas væske.

• Nogle føler den modvirker trang til at småspise. Så brug den før træning eller i løbet af dagen når den lille lækkersult melder sig. Indånd olien og mærk fornyet energi og fokus.

• Et naturligt spark i rumpetten… en god hjælp hvis du skal nå en deadline eller kæmper med en opgave - især sidst på dagen.

• Koncentration. Sammen med Lemon er disse 2 olier en naturlig studiehjælper, da de menes at kunne fremme blodcirkulationen. Brug dem i diffuseren, eller kom 1 dråbe af hver i et glas væske.

• Virker lindrende på trætte muskler og led. Påfør direkte på området.

• Spændinger. Prøv den sammen med Lavendel mod spændinger.

• Smoothie. Lav en lækker frisk smoothie med Peppermint.

• Giver en følelse af åbne luftveje.

• Naturlig anti-insekt spray.

• Bland den med Lavendel for en afslappende massage.

Oregano - for støtte af immunsystemet

• Madlavning. Brug den på dine ovnkartofler, i din pizzasovs, i retter med tomat. Husk at den er meget stærk! Kom spidsen af en tandstik ned i olien, og rør rundt i sovsen/dressingen. Dette er i mange tilfælde nok til at give en god smag af oregano.

• Få sunde sommerklare fødder. Lav en blanding af fraktioneret kokosolie og Oregano og du har din egen hjælper til dine neglebånd. Sørg for at få olien hen over misfarvninger på negle og tæer.

• Lav dit eget kryddersmør. Start med 1 dråbe – smag dig frem.

• Oregano menes at være støttende for immunforsvaret.

• Brug den som en del af din støtte til din fordøjelse.

• Hot massage. Giver en varmende fornemmelse, hvis den bruges i massage - husk at fortynde olien i rigelige mængder.

• Te-tid. Put den i din te på en kold vinterdag, for en varmende urtedrik. OBS! Kun 1 dråbe – og bland den op med honning!

• Support. Brug den som en antioxidant.

• Køkkenspray. Bland din egen køkkenbords spray.

• Krydderi. Erstat 1 spsk. tørret oregano med 1 dråbe olie.

• Frisk luft. Brug den i din diffuser/forstøver sammen med Lemon for en luftfriskende og rensende duft.

Pas virkelig meget på med Oregano olien - det er en hot olie og en af de mest effektive olier vi har. Den bør altid fortyndes rigeligt. Hvis du kommer til at bruge den forkert så brug din fraktionerede kokosolie/anden økologisk madolie til at fortynde med på huden. Brug aldrig vand til at fortynde med!

Melaleuca – bedre kendt som Teatree olie

• Kendt som førstehjælp til huden.

• Lav din egen hudpleje af fraktioneret kokosolie og Melaleuca. Tilføj eventuelt også Lavendel og Frankincense olierne for endnu bedre egenskaber.

• Din nye after-shave. Fraktioneret kokosolie og Melaleuca, kombiner eventuelt med Cedarwood – det giver en ”mandig” duft.

• Uheldig? God til småsår og skrammer.

• Klamme sportsfødder - eller har dine fødder været lukket inde lidt for længe? Prøv Melaleuca til dem.

• Du kommer ikke uden Melaleuca olien i forbindelse med skønhedspleje til din hud. Vi kender den vist alle fra vores ungdom – den er nemlig god til uren hud og bruges ofte i cremer.

• Omsorg for din hud. Brug den som en naturlig rensende og foryngende effekt på din hud.

• Store vaskedag? Brug den i dit vasketøj for bedre duft og fjerne ubehagelige lugte.

• Support. Kombiner den med OnGuard og brug den under fødderne. Menes at have immunstøttende egenskaber.

• Kløende uønskede gæster? Favoritten hos rigtig mange børnefamilier - den er nemlig et naturligt middel mod lus.

• Kan være med til at give en følelse af åbne luftveje. • Stinker dine sko eller din sportstaske? Kom 1 dråbe i den indelukkede sportstaske eller i dine sko.

• Ønsker dit hår omsorg? Tilføj en dråbe til din almindelige shampoo og balsam for støtte til et sundt hår.

Frankincense - oliernes konge En af de mest værdsatte og mest powerfulde æteriske olier. Menes at have egenskaber, som jeg slet ikke kan nævne her. Brugt i tusinder af år. I dag bliver den tilsat de dyre cremer og serum. Hvis du har olien, kan du selv lave dem!

• Fremmer følelsen af fred, tilfredshed og velvære.

• Ud med energi drikke… Inhaler den med Lavendel og Peppermint, det er naturens eget kick. Eller brug den i din diffuser.

• Plej din hud med den lækre fraktionerede kokosolie tilsat Frankincense.

• Teenagere i huset? Brug olien mod humørsvingninger. Selvfølgelig også til andre der trænger, fx i forbindelse med menstruation eller menopause.

• Altid god at bruge i forbindelse med at opretholde egen sundhed. Tag en daglig dosis, fx tilsat honning, eller en dråbe i væske efter dit eget valg.

• Nerver på? Inhaler Frankincense eller brug den i nakken under kraniekanten for en beroligende virkning.

• Dejligt afslappende bad - brug den i dit karbad. Bland Epsom salt og Frankincense. Også dejligt til fodbad.

• Kolde og varme omslag er ren luksus. Brug den i et koldt omslag, hvis du har trætte muskler eller brug for at blive nedkølet. Kan også bruges i et varmt omslag, hvis du har brug for lidt varme.

• Var træningen hård? Kom DeepBlue olien på de ømme muskler og kom Frankincense ovenpå, for øget effekt.

• Fik du skåret dig på kniven? Kom lidt Frankincense omkring dine rifter.

• Brug for ”Zen” i dit hjem? Lav din egen rumspray med beroligende energier. Blot demineraliseret vand og Frankincense i en glas spray flaske.

• Er du til Yoga? Put Frankincense i diffuseren under din morgen yoga rutine og mærk effekten.

• Brug for nærhed? Giv dig selv en håndmassage eller få en anden til det.

• På ferie i tørre omgivelser? Lav din egen negleolie for at holde neglene sunde.

• Trætte fødder? Giv dig selv en skøn fodmassage.

• Er du ikke helt sikker på hvad der gemmer sig i tæppet længere? Lav din egen tæpperens eller madrasrens med bagepulver og Frankincense.

ZenGest / DigestZen – hjælp til fordøjelsen

• Påfør i blide bevægelser olien på dit barns mave, når de har ubehag, fx før sengetid. Husk at fortynde.

• Søsyg? Så kan DigestZen udrette mirakler.

• Skal du på ferie? Din følgesvend på ferier, når du har fået lidt for meget krydret mad eller maven er ude af balance.

• Lidt for meget fed mad? Prøv om DigestZen kan tage ubehaget.

• Skal du på flyvetur? Så er den din lille hjælper, hvis der er turbulens i luften.

• Hård eller tynd mave? Olien kan både kommes på maven, som før nævnt, men du kan også komme en dråbe i badesæben når barnet skal i bad.

• Ny restaurant, hvor du ikke kender maden? Måske en god idé at tage olien med.

• Oppustet? Prøv en dråbe i et glas vand tre gange om dagen.

• Dårlig smag i munden efter stærk eller krydret mad? DigestZen indeholder Fennikel og har en skøn smag af lakrids.

Air/Breathe – hjælp til luftvejene

• Er der lyd på din søvn? For nogle virker Air/Breathe på snorken. Og hvem kunne ikke bruge en mere rolig nat. Lavendel er også god, hvis du ikke synes Breathe har positiv virkning. Min erfaring er at Air/Breathe er rigtig god til mænd og Lavendel er rigtig god til kvinder ☺

• Svært ved at falde i søvn? Måske svært ved at trække vejret. Breathe giver en følelse af åbne luftveje og kan gøre det lettere at sove.

• Dårlig luft i Fitnesscenteret? Med en sprayflaske med demineraliseret vand og 5 dråber Breathe, kan du diskret spraye lidt rundt om dig, så generes du ikke af den dårlige luft.

• Har du prøvet at være skulle vente ekstra længe i en lufthavn? Tag din Breathe frem. Den fantastiske følelse af åbne luftveje er så afslappende.

• Kan du eller dit barn ikke sove? så prøv at komme lidt Breathe på en klud og læg ind i hovedpudebetrækket. Duften gør at du fokuserer på den og falder lettere i søvn. Samtidig giver den en følelse af åbne luftveje og lindrer muligt ubehag.

• En sok med ris i. Er du en af dem med kolde fødder? En tennis sok med ris i, en knude på sokken og en kort tur i mirco ovnen - derefter et par dråber Breathe på. Det gør underværker for kolde fødder.

• En hurtig opfrisker? Super simpelt! Tag et par dråber Breathe i hånden. Og indånd via næse og derefter munden. Dan en tragt med dine hænder og tag 3 dybe indåndinger. Det føles skønt.

Stinkende skraldespand? Put lidt Breathe på et stykke fugtigt køkkenrulle og læg i bunden af skraldespanden.

• Tungt hoved? Fordi du føler dig sløj eller det blev sent i går. Lad Breathe gøre sit arbejde enten i diffuseren eller indånd via flasken eller kom 1-2 dråber i hånden og tag nogle dybe indåndinger.

• Vågn op. Sæt diffuseren til at køre ½ time før vækkeuret om morgen. Skønt.

• Har du hoste/kriller hoste? Fortynd 1-2 dråber Breathe og smør på hals, brystkasse og lunger.

• Har du svært ved at få vejret? Så er der flere muligheder: diffuseren, i hånden og snus ind, eller påfør på hals, bryst og lungeområde på ryggen.

OnGuard - Protective Blend

• Ekstra rent. Brug den i dit rengørings vand - især hvis du har dyr i huset og/eller småstørrelser der kravler rundt.

• Halsmikstur. Kom den i honning sammen med Lemon for en lindrende halsmikstur. Den er yderst effektiv til dette og smager fantastisk ☺

• Rens dine tæpper. Bagepulver og OnGuard.

• OnGuard er sammensat som en support til dit immunforsvar, med de olier der menes at kunne støtte din krops naturlige immunforsvar. Lad den gøre sit arbejde ved dagligt at smøre den under fødderne på store og små - husk at fortynde olien.

• Pift din juice op – kom 1 dråbe i din yndlingsjuice. Det giver en spicey jule-agtig drik.

• Hjemmelavet te. Bland 1 dråbe i lidt honning og kom i det varme vand.

• Bland OnGuard med demineraliseret vand, kom den i en sprayflaske og brug den som forstøver. Så har du en 100% naturlig håndrens. Kan også bruges på håndtag, offentlige toiletter og andre uhygiejniske steder.

• Kom en dråbe på din tandbørste – så er den altid ren og frisk.

• Har du kæledyr? Herhjemme bruger jeg den altid til rengøring af hundens skåle.

• Brug den til at rengøre køkkenbordet efter brug.

• Friske æblestykker eller lækre gulerods hapsere. Læg æbler og/eller gulerødder i vand tilsat en dråbe OnGuard og du får en sund immunboostende snack.

• Brug den sammen med Melaleuca, Frankincense, Lemon og Oregano for et immunboost. Dette mix af olier er altid skønne at bruge i diffuseren.

• Festival. Must have festivalsgrej. Til alting.

DeepBlue - kærlighed til dine muskler

• Fitness type? Massere den på musklerne før en god workout.

• Vandrertype? Tag din DeepBlue med på turen.

• Skrivebordstype? Brug den på dine ømme kontorskuldre for at løsne spændinger.

• Sidder du meget ved computeren? Brug DeepBlue på dine fingre, hænder og håndled før og efter en lang arbejdsdag.

• Vokseværk. Det kan være meget generende for de stakkels børn. Brug DeepBlue på benene før sengetid for at lindre vokseværk. Husk at fortynde.

• Tunge løft? Smør DeepBlue på de områder hvor du har brug for lindring. Fx ryg, lænd, skuldre.

• Muskelkramper. Efter en hård træning er det skønt at massere sine ben med en gang DeepBlue.

• Løbertypen? Smør DeepBlue på dine knæ før og efter.

• Havetypen? Brug DeepBlue på ryg og lænd i perioder med intenst havearbejde.

• Nærvær. Giv din bedre halvdel en lækker massage. • Håndmassage. Giv en du holder af en afslappende håndmassage.

• Bland DeepBlue og Lavendel for en yderligere lindrende oplevelse.

• Fodbad. Lav et skønt afslappende fodbad med Epsom salt og DeepBlue.

• Lav din egen roll’on - bland DeepBlue med fraktioneret kokosolie og hav den i din taske, så er den klar når du behøver den.

Alle nævnte påstande er ikke ment til at diagnosticere, behandle eller forbygge nogen sygdomme. Produkterne bruges på eget ansvar. Det er altid godt at kontakte egen læge ved sygdom ☺ June Hørslev Dijkhuizen – Aromaterapeut *www.florajune.dk*


BOGO tilbud mandag den 22. juli 2019
Jeg ved godt, at du sikkert allerede har en diffuser, men …
Læs lige færdig før du beslutter dig for ikke at få en til, fordi 2 af de 3 olier, du får gratis i dette BOGO tilbud - nemlig Red Manderin og Kumquat - slet ikke kan købes på nuværende tidspunkt hos doTERRA i Europa. I USA koster de alene 57 dollar (ca. 389 kroner) for medlemmer og for dem, der ikke er medlemmer er deres værdi 76 dollar (svarende til ca. 518 kroner).
Wauw – det svarer til, at du stort set får diffuseren og den sidste olie Wild Orange kvit og frit.
Dette fordi, at mandag den 22. juli – og kun denne dag har doTERRA et pragtfuldt tilbud til dig. Du kan nemlig købe en Petal Diffuser til 49 euro (ca. kr. 375) + porto og samtidig få 3 vidunderlige citrus olier med i hatten helt uden beregning for dig, der er medlem af doTERRA.
Er du ikke medlem, kan du enten købe dette unikke tilbud for 65 euro (ca. kr. 495) + porto eller blive medlem for 33,75 euro (ca. kr. 259) og så købe BOGO tilbuddet samtidig med, at du det næste år får minimun 25 % rabat på alle doTERRAS produkter.
Jeg ved, hvad jeg ville gøre for 25 % rabat kan blive til rigtig mange penge på et år, og de 3 olier er intet mindre end pragtfulde.
Og den nye (gratis) diffuser kan du jo enten forære væk eller måske endnu bedre låne ud til en potentiel doTERRA kunde, som du gerne vil give muligheden for at prøve den og de pragtfulde olier, så de kan afprøve virkningen før de køber. Eller, hvis du som mig underviser og har klienter, så kan du jo bruge den gamle diffuser hjemme hos dig selv, og den nye til at skabe transformation hos dine kursister og klienter.
Olierne er Wild Orange, Red Mandarin og Kumquat, og du kan læse om deres unikke fordele herunder.
Wild orange er olien for overflod, og nok den olie, der gør mig allergladest, når jeg dufter til den.
Svære følelser den afhjælper: Følelser af mangel og knaphed, overdrevent seriøs, streng, kedelig, arbejdsnarkoman, mangel på energi, modløs, hamstring (fordi du er bange for at der ikke er nok til dig), misundelig.
Positive egenskaber: i overflod, humoristisk sans, kåd og legende, generøs, spontan, kreativ og glad.
Og ja, alle de positive egenskaber kan du få et boost til ved at bruge Wild Orange i din diffuser. Og derudover er den både beroligende og opløftende for krop og sjæl.
Undersøgelser tyder også på, at denne olie reducerer angst og uro. I den forbindelse er der både en undersøgelse med mænd og en med rotter (ha, ha – skøn sammenligning)
Og sidst, men ikke mindst, så tyder undersøgelser på, at Wild Orange har en effekt på dit immunsysten. Ikke dårligt, fordi smagen samtidig er vidunderlig, hvis du putter blot en enkel dråbe eller to i et glas vand.
Red Mandarin er den sødeste af citrusfrugterne, og da den samtidig siges at være god for fordøjelsen, kan du tilføje den til din te eller bare i et glas vand. I madlavningen – fx i dressingen til din salat - kan den give et skønt twist til dine smagsløg.
Den er også super i din diffuser om morgenen, da den både løfter dit humør og renser luften.
Bruger du de æteriske olier til at transformere følelser, så er Red Mandarin perfekt.
Svære følelser den afhjælper: Overvældet, nedtrykt, forældreskab uden glæde, stresset, udmattet, modløs, overbebyrdet og slidt.
Positive egenskaber den tilføjer: Opleve livets sødme og vidunderet ved at være forældre, opfrisket, glædes over livets små øjeblikke, nærer barndommen, uskyldig, et positivt perspektiv.
Kumquat er en lille citrusfrugt på størrelse med en valnød. Skallen er sød og kan spises, mens frugtkødet er surt. Den sødeste del er altså udenpå, og sådan er det også med os, når vi følelsesmæssigt har brug for Kumquat.
Svære følelser den afhjælper: Overfladisk, munter facade, gemmer sig, ikke autentisk, undertrykte følelser, passiv aggressivitet. 
Dens positive egenskaber: Naturlig, autentisk, ægte, ærlig, oprigtig, beskeden, i samklang.
Kumquat hjælper os kort sagt med at være nærværende og tilstede.
En undersøgelse tyder på, at Kumquat vil give dig et boost af de vigtige antioxidanter, når du indtager den, og i diffuseren vil duften af den fylde dig med energi, løfte dit humør, opfriske dit sind og rense luften.
Og så lige en enkelt løftet pegefinger. De 3 olier er alle citrusolier, og det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, at de gør din hud fotosensitiv. Helt konkret betyder det, at du meget nemt bliver forbrændt af solen, hvis du udsætter din hud for sollys indenfor 12 timer, efter du har smurt olien direkte på huden.
Og til aller-, allersidst, så er oplysningerne, om det jeg har skrevet om olierne, hentet fra bogen ’The Complete Guide to the Therapeutic Use of Essential Oils,’ bogen ’Emotions and essential oils’ samt fra doTERRAs hjemmeside.

www.florajune.dk 


Information om planter og plantemedicin

 

I hver en menneskekrop, er der behov for hormoner, et stofskifte og et immunsystem, der vil kæmpe mod bakterier, svampe, parasitter og endda virus – lige som det er tilfældet for planter. I planterne finder vi alle disse fordele, og på grund af den mindre molekyle størrelse, kan vi få endnu større gavn i vores krop ved hjælp af disse fantatiske olier.

Smart “plantemedicin” betyder, at de æteriske olier fra planterne har evnen til at se en celle, og vide om den er god eller dårlig. De æteriske olier nærer de gode celler og forsinker de dårlige i at replikere, dvs kopier sig selv. Dette hjælper på mange måder, en af dem er gennem evnen til at mindske eller endog forhindre arvæv i at vokse ved at omfavne den dårlige celle.

At kende hvorfra planteolien er høstet, er gavnligt for at forstå hvilken del af kroppen den æteriske olie vil hjælpe. Hvis man fx. behøver en olie til balancering af hormonsystemet og stablisering af fordøjelsen, skal der vælges en essentiel olie fra frøet. Giver lidt sig selv ikke? Når man tænker, at det er frøet der søger for balance og stablisering til planterne, og sørger for en god vækst.

ET NÆRMERE KIG PÅ PLANTERNE
Planterne består af
1. frugter
2. blomster
3. blade
4. kviste
5. bark og træ
6. harpiks
7. jordstængler og rødder
8. frø

ÆTERISKE OLIER FRA DE FORSKELLIGE OMRÅDER AF PLANTERNE

1. Æteriske olier fra planternes frugter:
Bergamot – Grapefrugt – Lemon – Lime – Wild Orange
• rengører
• forfrisker
• omfavner
• styrker
• opløfter
• energigivende

2. Æteriske olier fra planternes blomster:
Clary Sage – Clove – Helichrysum – Lavendel – Melissa – Patchouli – Roman Chamomile – Rosemary – Ylang Ylang – Black Pepper
• lys
• energi
• fokus
• delikat
• frisk
• mousserende
• strålende

3. Æteriske olier fra planternes blade:
Basil – Eucalyptus – Gernaium – Lemongrass – Marjoram – Oregano – Peppermint – Cilantro
• klarhed
• renhed
• opløftende
• frisk

4. Æteriske olier fra planternes kviste:
Cypress – White Fir – Wintergreen
• styrkende
• klar
• energigivende
• aktiv

5. Æteriske olier fra planternes bark og træ:
Birch – Cassia – Cinnamon – Sandalwood – Thyme
• varmende
• balancerende
• inspirerende
• eksotiske

6. Æteriske olier fra planternes harpiks:
Frankincense – Myrrh
• anti-inflammatoriske
• til huden
• anti-angst
• immunbeskyttende

7. Æteriske olier fra planternes jordstængler og rødder:
Ginger – Vetiver
• jordforbindende
• centerering
• selvtillid
• jordnær
• afbalancering
• stabilisering
• styrker
• giver mod og dybde

8. Æteriske olier fra planternes frø:
Coriander – Fennel
• reproduktiv støtte
• lever funktion
• balancering af hormoner
• støtte til fordøjelsesystemet
Ovenstående er vedrørende single olierne her på siden, der findes rigtig mange olieblandinger, der målrettet er sammensat til forskellige udfordringer, fx. DeepBlue (lindrende for smerter mm), hvori der bla er wintergreen (fra planternes kviste), peppermint (fra planternes blade), helichrysum (fra planternes blomster)

Aromashaman Flora June


AromaShaman 🌸 ©All Right Reserved 🌸 Flora June Skørringevej 5, 4850 Stubbekøbing & Marielyst Strandvej 44, 4873 Væggerløse 🌸Tlf.:(+45) 71 74 76 05 🌸 CVR: 26 76 13 01
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk