Lifestyle coaching:
Natuurlijk gezond
en gelukkig

Redskaber til naturlig behandling

NOTITIE ♦ Nu ook de Nederlandse taal, klik op de duitse vlaggen (keine deutche seite)

Flora June .dk
Essentiel Oils

Modern essentials TOOLS and teaching classes with natural solutions to your health challenges

Happy Living

 

Bergamot 

Citrus bergamia

Om Bergamot

Oprindeligt er denne frugt blevet dyrket og høstet fra den nordlige italienske by Bergamo, og der blev den kun brugt til medicinske formål i den lokale region indtil for nylig. Træet er af sorten citrus med en lille orange-lignende frugt. Olien er koldpresset af skrælen.

Typiske anvendelse

Historisk set, i Italien, blev den brugt til feber og fordøjelse problemer. For nylig er det blevet vist at være effektiv i behandling af urinvejsinfektioner, den har fremragende egenskaber til hudpleje, og som mange citrusolier er beroligende og derfor nyttigt imod angst og depression.

Mange finder duften af denne olie tiltalende og "diffuses" den er den god til at hjælpe imod angst eller depression. Inhalerer duften for at opnå en god effekt.

For hudproblemer som akne, eksem og psoriasis Bergamot kan vise sig nyttige i forbindelse med andre olier. Det bør erindres, at der i høj koncentration og gentagen gang kan denne olie være en hudirriterende, men i beskedne mængder, er det meget nyttigt til hudproblemer.

Olien er klassificeret som GRAS af FDA og kan derfor sikkert bruges internt.

Forholdsregler: Bergamot er lysfølsomme, så hvis det bruges udvortes på huden, bør området ikke udsættes for sollys eller ultraviolet lys i 12 timer, for at undgå alvorlig forbrænding.

Egenskaber

Analgesic

Antibiotic

Antidepressant

Anti-inflammatory

Antiseptic

Antispasmodic

Antiparasitic

Astringent

Digestive

Sedative

 

 

 

Wellness anvendelser

Angst og Stress

Deodorant

Hudpleje

Fælles sundheds anvendelse

Angst

Depression

Eksem

Fordøjelsesbesvær

Søvnløshed

Psoriasis

Urinvejsinfektion

 

 

Lidt historik om olien;

Bergamot blev traditionelt brugt i den italienske folkemedicin, og er opkaldt efter den italienske by Bergamo i Lombardiet. Olien optræder helt tilbage til det 16. århundrede i den europæiske urtemedicin, som et antiseptisk og blev den brugt til feber og fordøjelse problemer. For nylig er det blevet vist at være effektiv i behandling af urinvejsinfektioner, den har fremragende egenskaber til hudpleje, og som mange citrusolier er beroligende og derfor nyttigt imod angst og depression.

Mange finder duften af denne olie tiltalende og diffuses den er den god til at hjælpe imod angst eller depression. ved at inhalerer for at opnå en god effekt.

For hudproblemer som akne, eksem og psoriasis Bergamot kan vise sig nyttige i forbindelse med andre olier. Det bør erindres, at der i høj koncentration og gentagen gang kan denne olie være en hudirriterende, men ved beskedent brug er den meget nyttigt for hudproblemer.

Olien er klassificeret som GRAS af FDA og kan derfor sikkert bruges internt.

Forholdsregler:   Bergamot er lysfølsomme, så hvis bruges udvortes på huden området bør ikke udsættes for sollys eller ultraviolet lys i 12 timer for at undgå alvorlig forbrænding.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk