Lifestyle coaching:
Natuurlijk gezond
en gelukkig

Redskaber til naturlig behandling og sæbefremstilling

NL NOTITIE ♦ Nu ook de Nederlandse taal, klik op de duitse vlaggen

Flora June .dk
Essentiel Oils

Modern essentials TOOLS and teaching classes with natural solutions to your health challenges

Happy Living

 

Bergamot 

Citrus bergamia

Om Bergamot

Oprindeligt er denne frugt blevet dyrket og høstet fra den nordlige italienske by Bergamo, og der blev den kun brugt til medicinske formål i den lokale region indtil for nylig. Træet er af sorten citrus med en lille orange-lignende frugt. Olien er koldpresset af skrælen.

Typiske anvendelse

Historisk set, i Italien, blev den brugt til feber og fordøjelse problemer. For nylig er det blevet vist at være effektiv i behandling af urinvejsinfektioner, den har fremragende egenskaber til hudpleje, og som mange citrusolier er beroligende og derfor nyttigt imod angst og depression.

Mange finder duften af denne olie tiltalende og "diffuses" den er den god til at hjælpe imod angst eller depression. Inhalerer duften for at opnå en god effekt.

For hudproblemer som akne, eksem og psoriasis Bergamot kan vise sig nyttige i forbindelse med andre olier. Det bør erindres, at der i høj koncentration og gentagen gang kan denne olie være en hudirriterende, men i beskedne mængder, er det meget nyttigt til hudproblemer.

Olien er klassificeret som GRAS af FDA og kan derfor sikkert bruges internt.

Forholdsregler: Bergamot er lysfølsomme, så hvis det bruges udvortes på huden, bør området ikke udsættes for sollys eller ultraviolet lys i 72 timer, for at undgå alvorlig forbrænding.

Egenskaber

Analgesic

Antibiotic

Antidepressant

Anti-inflammatory

Antiseptic

Antispasmodic

Antiparasitic

Astringent

Digestive

Sedative

 

 

 

Wellness anvendelser

Angst og Stress

Deodorant

Hudpleje

Fælles sundheds anvendelse

Angst

Depression

Eksem

Fordøjelsesbesvær

Søvnløshed

Psoriasis

Urinvejsinfektion

 

 

Lidt historik om olien;

•Mod depression

•Mod infektion

•Smertestillende

•Beroligende

•Fordøjelsesfremmende

•Afspændende

•Forløsende

 

Olien er koldpresset fra selve skallen. Olien er opløftende pga. nogle kemiske komponenter, der styrker blod cirkulationen og udskillelsen af hormoner. Disse komponenter hjælper stofskiftet, fordøjelsen og balancerer blodsukkeret.

Olien har en slags ”antibiotisk” indflydelse, den forhindrer at svampe og virusser vokser. Den kan afhjælpe infektioner i tarme, urinvejene og nyrerne.

Olien har en lettere smertestillende effekt idet den støtter udskillelsen af hormoner, der virker bedøvende på nerverne, derfor god i stedet for smertestillende piller ved hovedpine og muskelsmerter mm.

Olien er desuden beroligende den stimulerer aktiviteten af hormoner i kroppen såsom dopamine, der har en afspændende virkning ved stress, højt blodtryk, søvnløshed og nedtrykthed.

Olien giver bevægelse i tarmene ved oppustethed og træg fordøjelse. Olien afspænder nerver og muskler. Olien virker forløsende og bringer tillid til livs processen.

Almindelige anvendelser: Hjerneskade, kolik, depression, infektion (luftveje), belastningsskader, beroligende

•Bergamot er den mest delikate af citrusplanterne, der kræver specielt klima og jord for at trives. Italienere har brugt Bergamot i årevis for at reducere følelser af stress og for at lindre og forynge huden. Bergamot er unik blandt citrusolier på grund af dens evne til at være både opløftende og beroligende, hvilket gør den ideel til at hjælpe med angstfulde og triste følelser.

•Diffus i klasseværelset, på arbejde eller i hjemmet, når stressniveauet eller spændingen er høj.

•Påfør huden mens du står under bruseren, indånd dybt for at opleve den beroligende aroma, mens du nyder de dejlige egenskaber olien har.

•Hvis du drikker Earl Grey te, så prøv at tilføje 1-2 dråber Bergamot.

•Anvend på fødderne før sengetid eller brug med doTERRA fraktioneret kokosolie til en beroligende og afslappende massage.

•Tilføj en til to dråber til dit hudplejeprodukt og dit rengøringsmiddel.

Bergamot blev traditionelt brugt i den italienske folkemedicin, og er opkaldt efter den italienske by Bergamo i Lombardiet. Olien optræder helt tilbage til det 16. århundrede i den europæiske urtemedicin, som et antiseptisk og blev den brugt til feber og fordøjelse problemer. For nylig er det blevet vist at være effektiv i behandling af urinvejsinfektioner, den har fremragende egenskaber til hudpleje, og som mange citrusolier er beroligende og derfor nyttigt imod angst og depression.

Mange finder duften af denne olie tiltalende og diffuses den er den god til at hjælpe imod angst eller depression. ved at inhalerer for at opnå en god effekt.

For hudproblemer som akne, eksem og psoriasis Bergamot kan vise sig nyttige i forbindelse med andre olier. Det bør erindres, at der i høj koncentration og gentagen gang kan denne olie være en hudirriterende, men ved beskedent brug er den meget nyttigt for hudproblemer.

Olien er klassificeret som GRAS af FDA og kan derfor sikkert bruges internt.

Følelsesmæssig er Bergamot Olien til selvaccept

Bergamot letter følelser af fortvivlelse, selvkritik og lavt selvværd. Den støtter os når vi har brug for selvaccept og selvkærlighed.

Bergamot inviterer os til at se mere optimistisk på livet.

Bergamot har en rensende effekt på stagnerede følelser og begrænsede overbevisninger. Når vi i vores kerne har en følelse af at være uelskelig, ikke god nok, har vi en tendens til at gemme os bag et muntret ydre, vi kan være bange for at afsløre vores sande tanker og følelser. Bergamots kraftfulde rensende egenskaber, skaber bevægelse i vores energisystem og bringer håb.

På denne måde er Bergamot et vidunderligt middel mod depression. Den giver sjælen håb og opmuntre til at dele vores inderste, den gentænder optimisme og tillid til selvet, den integrer ægte selvaccept. Bergamot lærer os at give slip på selvkritik ved at lære os at elske os selv ubetinget.

Følelser der bliver arbejdet med: fortvivlelse, lavt selvværd, selvkritik, at føle sig uelskelig, håbløshed.

Forholdsregler:   Bergamot er lysfølsomme, så hvis den æteriske olie bruges udvortes, smurt direkte på huden, så bør området ikke udsættes for sollys eller ultraviolet lys i 72 timer for at undgå alvorlig forbrænding.

 

AromaShaman 🌸 ©All Right Reserved 🌸 Flora June Skørringevej 5, 4850 Stubbekøbing & Marielyst Strandvej 44, 4873 Væggerløse 🌸Tlf.:(+45) 71 74 76 05 🌸 CVR: 26 76 13 01
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk