Lifestyle coaching:
Natuurlijk gezond
en gelukkig

Redskaber til naturlig behandling og sæbefremstilling

NL NOTITIE ♦ Nu ook de Nederlandse taal, klik op de duitse vlaggen

Flora June .dk
Essentiel Oils

Modern essentials TOOLS and teaching classes with natural solutions to your health challenges

Happy Living

Historisk set blev kanel olien brugt i templerne i det antikke Grækenland. Egypterne brugte olien ved fodmassage. Olien blev brugt som ingrediens i vin, i kærlighedsdrikke og som bedøvelse under fødsler. Kanel var en vigtig handelsvare mellem Indien, Egypten og Kina.

Kanel er mest kendt for dens omfattende brug som smagsgivende krydderi i fødevarer.

Men dens popularitet som en æterisk olie stammer fra de mange terapeutiske anvendelsmuligheder, herunder sine rensende egenskaber og brug ved ømhed og smerter. Olien hjælper mod luft i tarmene og kramper i maven. Inden for kinesisk medicin og ayurveda har man i lang tid betragtet kanel som supermedicin og brugt til at helbrede alt fra forkølelse, forstoppelse og mavesmerter. Og nyere forskning bekræfter langt hen ad vejen fordelene.

Olien påvirker immunsystemet.

1-2 dråber om dagen siges at forbedre dit kolesteroltal.

Kanel kan forhindre diabetes 2 ved at sænke blodsukkerværdierne og bidrage til øget insulinproduktion i kroppen. Det er også med til at stabilisere blodsukkeret, hvilket er meget gunstigt hvis man vil tabe sig.

Kanel hæmmer svampevækst og er gunstig i kampen mod candida. Hvis der kommes et par dråber i maden, fungerer kanel som et naturligt konserveringsmiddel og hæmmer bakterievækst.

Det siges at kanel kan være effektivt mod hovedpine og migræneanfald, og bare ved at dufte til flasken skulle give en bedre hukommelse.

Det anbefales IKKE af bruge denne olie i en diffuser (forstøver) da det vil give irritation af næseslimhinden

Ved graviditet anbefales det IKKE at bruge denne olie.

Olien SKAL fortyndes ved brug direkte på huden – tag 3 dråber kokosolie (eller anden god olie) og 1 dråbe kanel.

Til trods for alle fordelene, kan det være giftigt i store mængder.

Kan bruges:
Ved påsmøring direkte på huden.

 

CINNAMON BARK  
Cinnamomum zeylanicum

 

 

Egenskaber

 

Antibiotika

Antidiarrhea

Antiseptisk

Antispasmodic

Antiviral

Astringent

Desinfektionsmiddel

Stimulerende

 

Om Kanel

Krydderiet, der sælges i USA er typisk den tætte fætter Cassia som også udvindes som en effektiv æterisk olie med noget lignende kendetegn. Kanel som æterisk olie; har mere intense egenskaber, er dyrere, og er mere effektiv. Det tropiske Kanel træet stammer Sydøstasien, hvor den højeste kvalitet Kanel er dyrket. Æteriske olier kan udvindes både fra den indre bark eller fra bladene af træet og resulterer i meget forskellige egenskaber. Derfor er det vigtigt at identificere, hvilke Kanel olie du bruger. Olien refereres her er kanel bark, som er damp eller vand ekstraheres fra den indre bark. DoTerra´s Kanelolie er af familien Laureaceae, der dyrkes i Indonesien og destilleret fra barken af Kanel-træet.

 

Kanel

 

 

 

 

Wellness anvendelser

Forkølelse og influenza sæson

Desinficer boligarealer

 

Fælles sundheds mæssige fordele

Forkølelse og influenza

Forstoppelse

Hoste

Diarré

insektbid

mavepine

 

 

Typiske anvendelser

Da Kanel er både en følelsesmæssig og fysisk stimulans dens fordele kan nydes i en række forskellige måder. Spredende eller som en badeolie (kun en lille mængde, da det er meget stærk, dvs varmt) kan puste nyt liv og hjælpe og løfte. Som en fysisk stimulans det kan blandes med en bære olie og appliceres til ømme og smertefulde muskler og led. Nogle mener, at den er god til fordøjelsesproblemer, der blot en dråbe kanel blandet med varmt vand og et sødemiddel derefter langsomt nippede hjælper.

 

Forholdsregler: Kanel kan irriterer huden, især følsomme områder, derfor fortyndes med et bære olie og bruge en hudtest på et lokal områder inden brugen. Dette er en GRAS (generelt betragtes som sikre) olie til internt forbrug, men bør ske så med korrekt fortynding og bruges med forsigtighed) Det anbefales ikke at bruge det internt med unge børn. Konsultere professionel rådgivning, før brug af dem, der er gravide eller ammende mødre.

AromaShaman 🌸 ©All Right Reserved 🌸 Flora June Skørringevej 5, 4850 Stubbekøbing & Marielyst Strandvej 44, 4873 Væggerløse 🌸Tlf.:(+45) 71 74 76 05 🌸 CVR: 26 76 13 01
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk