Lifestyle coaching:
Natuurlijk gezond
en gelukkig

Redskaber til naturlig behandling og sæbefremstilling

NL NOTITIE ♦ Nu ook de Nederlandse taal, klik op de duitse vlaggen

Flora June .dk
Essentiel Oils

Modern essentials TOOLS and teaching classes with natural solutions to your health challenges

Happy Living

Blue Tansy Tanacetum annuum
Blå Tansy æterisk olie udvindes fra bladene, blomster og stilkene af planten Tanacetum annuum. Navnet Blue Tansy er faktisk meget misvisende, da selve planten er en gulblomstret plante som er hjemmehørende i Marokko. Olien fra Blue Tansy-planten tilhører en gruppe kaldet kamilleolierne, som også omfatter romersk kamille og tysk kamille. I denne sammenhæng er det ikke overraskende, at Blue Tansy undertiden omtales som "marokkansk blå kamille."
Forskning tyder på, at denne olie er nyttig til at hjælpe med at holde huden sund og på grund af chamazulene, det samme kemikalie, der giver olien sin karakteristiske dybe indigo farve. Faktisk er den allerede i brug i den nye Anti-Aging Eye Cream, som er en del af den opdaterede ”Essential Skin Care-linje”.
Selv om dette ikke er en olie, du kan tage internt, kan du bruge Blue Tansy på en række måder både topisk og aromatisk.
Som tidligere nævnt kan Blue Tansy være fantastisk til din hud. Rigtig godt at tilføje olien til dit ansigtsrensnings produkt for at reducere udseende af pletter. Du kan også tilføje den i din fugtighedscreme for at berolige din hud.
Du har formentlig allerede stiftet bekendtskab med Blue Tansy . Den er en nøglebestanddel i nogle af doTERRAs blandinger, fx Balance® og Deep Blue®.
Blue Tansys bløde og lidt frugtagtig duft har specifikke opløftende egenskaber, hjælper med at skabe en positiv atmosfære, når den diffuses.
Prøv at lave dine egne blandinger. Olier, der går godt med Blue Tansy, er Geranium, Clary Sage, Petitgrain, Lavendel, Juniper Berry, Spearmint og Ylang Ylang. Brug den som et naturligt farvestof fx hvis du laver dine egne sæber.
Kombiner med lavendel og fraktioneret kokosolie for en beroligende massage efter en lang dag. Andre olier, du kan kombinere med Blue Tansy er Wintergreen, Cypress eller endda AromaTouch®.
Et lækkert fodbad kan laves ved at tilsætte 2 dråber, en skvis Fraktioneret Kokosolie og en spiseskefuld Epsom salt. Dejligt beroligende og afslappende.
Hvad alle kamilleolierne har til fælles, er tilstedeværelsen af ​​en forbindelse kaldet chamazulene. Chamazulene's intense blå farve er, hvad der giver alle kamilleolierne deres nuance. Interessant nok er chamazulen faktisk dannet under dampdestillation, hvilket forklarer hvorfor olierne er blå, men planterne de kommer fra, er det ikke. En sesquiterpenforbindelse kaldet matricin, som findes naturligt i luftdelene af kamilleplanter, gennemgår en reaktion, når den er i nærværelse af vanddamp ved høje temperaturer. Reaktionsproduktet er chamazulen, en sesquiterpen med en dyb blå nuance og beroligende egenskaber. Chamazulene har overfladerensende egenskaber og kan også medvirke til at berolige huden, når den påføres udvortes. Dens beroligende egenskaber antages at stamme fra dens evne til at påvirke visse enzymer involveret i produktionen af ​​inflammatoriske biomolekyler.
 
Af alle kamilleolier er Blue Tansy olien med det største chamazulene indhold. Det betyder, at den har den mest kraftfulde beroligende virkning på vævene. Husk dog, at med stor magt kommer også et stort ansvar. Der er så meget chamazulene i Blue Tansy, at olien faktisk kan plette hud og gøre overflader blå, så den skal bruges omhyggeligt.

 

 

AromaShaman 🌸 ©All Right Reserved 🌸 Flora June Skørringevej 5, 4850 Stubbekøbing & Marielyst Strandvej 44, 4873 Væggerløse 🌸Tlf.:(+45) 71 74 76 05 🌸 CVR: 26 76 13 01
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk